Banaan en kokos zijn de heerlijke tropische smaakmakers voor dit bananenbrood
Gebruik bij voorkeur een goede kwaliteit kokosmelk bijvoorbeeld de fairtrade
Ingrediënten voor een cakevorm van 28 cm
- 100 gr boter (op kamertemperatuur)
- 100 gr lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren M
- 3 rijpe bananen
- 180 gr bloem
- 60 gr geraspte kokos
- 1 zakje gist
- 1/4 tl zout
- 100 ml kokosmelk
- 75 gr pecannoten grof gehakt
Banaan en kokos zijn de heerlijke tropische smaakmakers in voor dit bananenbrood
Gebruik bij voorkeur een goede kwaliteit kokosmelk bijvoorbeeld de Fairtrade
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de boter en basterdsuiker en zout in een kom en mix dit tot een smeuige crème
Doe de eieren er een voor een een bij.
Prak met een vork de bananen en voeg dit al mixend aan het botermengsel toe.
Meng in een andere kom de bloem geraspte kokos en gist door elkaar.
en roer dit door het botermengsel
Voeg tot slot de kokosmelk en pecannoten toe en roer alles goed door elkaar.
Schep het beslag in de ingevette vorm en bak de bananenbrood 55 minuten in het midden van de oven gaar.
Laat de bananenbrood afkoelen tot lauw voor je het uit de vorm haalt
bron aangepast recept uit het boek van Christelle -Bananabread