bananenbrood met chocola

Een geweldig lekker en makkelijk recept om overrijpe bananen in te verwerken.
Nog lekkerder met kleine stukjes chocolade en Nutella.

ingrediënten (voor een cakeblik van 25 cm)

  • 3 grote zeer rijpe bananen
  • 3 eieren (m)
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 75 gr chocolate chips (kleine stukjes bakvaste chocola)
  • 2 flinke el Nutella

Vet een cakeblik in en leg er een stukje bakpapier in wat je over de randen laat hangen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de bananen en mix er een voor een de eieren door.
Meng in een andere kom de meel,zout,baking soda,bakpoeder en de chocoladestukjes door elkaar
Spatel het bloemmengsel door de bananenpuree.
Verdeel het beslag in twee delen
Verwarm de Nutella 1 minuut in de magnetron
Door de Nutella heel even te verwarmen kun je het makkelijker mengen
Roer de Nutella door 1 deel van het beslag.
Giet het lichte beslag in de cakevorm en verdeel hierover het chocoladebeslag.
Voor een marmereffect trek je met een sateprikker lijnen en draaibewegingen door het beslag
Bak de bananenbrood in circa 45 minuten op 180 graden gaar.
Wanneer je een sateprikker in het midden steekt en deze komt er droog uit is de bananenbrood gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.