Taartjes met een stevige cakebodem gevuld met de zalige combinatie van plakjes banaan
hopjesmousse en salted karamel
Extra lekker als je de mousse bestrooid met nougatine.
Voor een no bake versie kun je ook een bodem maken van Bastogne koekjes
Verkruimel hiervoor 175 gram koekjes en roer er 100 gram gesmolten boter door.
ingrediënten taartbodems (7 x 12,5 cm of een grote vlaaivorm van 28 cm)
- 125 gr boter (op kamertemperatuur)
- zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 2 eieren (l)
- 175 gr zelfrijzend bakmeel
- scheutje melk
ingrediënten vulling
- 100 gr Monchou (op kamertemperatuur)
- 250 ml slagroom + 2 el suiker
- 4 blaadjes gelatine
- 300 ml hopjes vla
- 2 bananen
- nougatine (voor garnering)
voor de snelle salted caramel
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 3 el donkerbruine basterdsuiker
- 125 gr boter
- zeezout (ongeveer een halve theelepel)
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)
Mix de boter zacht en romig en voeg al mixend de suiker en vanillesuiker toe.
Voeg dan een voor een de eieren toe en mix dit nog kort door.
Zet de mixer op de laagste stand en voeg de bakmeel zout en een scheutje melk toe.
Verdeel het beslag over de ingevette vlaaivorm of de kleinere siliconen vlaaivormpjes
(ik gebruikte 7 kleine siliconen vlaaivormpjes en 70 gram beslag per vormpje)
Bak de kleine bodems 10 minuten of de grote in 20-25 minuten gaar.
Laat ze in de vorm op een rooster helemaal afkoelen.
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een kom met koud water
Roer in een kom de vla en monchou door elkaar tot een glad mengsel.
Klop de slagroom met de suiker lobbig.
Verwarm 3 el water (of koffielikeur) en los hier de blaadjes gelatine in op.
Roer dit door de Monchoumengsel en spatel dan de slagroom erdoor.
Laat dit een kwartier opstijven in de koelkast.
Smelt de boter in een pannetje en kieper in een keer de basterdsuiker erbij,
Even flink doorroeren en de gecondenseerde melk toevoegen
Laat het op laag vuur al roerend 1 a 2 minuten indikken.
Voeg naar smaak het zout toe en laat de karamel helemaal afkoelen.
Snijd de bananen in plakjes en verdeel dit over de taartsbodems
Doe de vulling bij voorkeur in een spuitzak en verdeel het over de taartbodems
Zet de taartjes in de koelkast en laat ze minimaal een uur opstijven.
Bestrooi de vulling met nougatine en lepel er wat salted caramel over.
Enjoy