Eerder maakte ik al de Stroopwafel karamelcake.
Deze week een ander “recept” met een bakmix van de Bakzolder.
De citroen-mascarpone cake
Een heerlijke frisse en romige cake met stukjes citroen en overgoten met citroenglazuur
ingrediënten voor een tulbandcake
- 400 gram citroen-mascarpone cakemix van Bakzolder
- 200 gram boter (op kamertemperatuur)
- 4 eieren
Bereiding
Vet een cake of tulbandvorm in en bestuif licht met bloem
Verwarm de oven voor op 160°C
Mix de boter zacht en romig
Voeg de eieren er één voor één aan toe
Als laatste de cakemix toevoegen en mixen tot een mooi en glad beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in 50-55 minuten gaar.
Citroenglazuur
Meng 150 gram poedersuiker met 1 a 2 eetlepels citroensap tot een dik glazuur.
Zet de cake op een rooster in de gootsteen en giet het glazuur over de cake.
Geef het glazuur nog de tijd om op te stijven.