Deze eenpersoons appelkruimeltaartjes zijn gevuld met gestoofde appelstukjes en bedekt met een zoet krokant kruimeldeeg.
Ingrediënten deeg voor 8 stuks
- 260 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 120 gram lichtbruine basterdsuiker.
- 160 gram roomboter
- 0.5 ei
- Rasp van 1 citroen
vulling
- 4 grote appels
- 100 gram rozijnen
- 100 ml appelsap
- 1 steranijs
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel custard
kruimeldeeg
- 50 g bloem
- 50 g rietsuiker
- 50 g zachte boter
- 1 theelepel kaneel
Bereiding appelvulling
Schil de appels verwijder klokhuis en snijd de appels in blokjes
Doe de appelstukjes samen met de rozijnen,appelsap,steranijs,suiker en kaneel in een steelpannetje.
Laat de appeltjes 10 minuten zachtjes stoven.
De appels mogen niet tot moes gekookt worden
Zodra de appeltjes zacht zijn zijn ze klaar
Giet de appelstukjes af en haal de steranijs eruit.
Laat alles goed uitlekken op een theedoek of dep de appels droog
Vermeng de uitgelekte appels in een schaal met een eetlepel custard.
De appelvulling is nu klaar voor gebruik.
Bereiding kruimeldeeg
Wrijf in een kom de bloem, de suiker en de boter tussen de vingers ot het mengsel lijkt op fijne (niet te kleine) broodkruimels.
Zet het kruimelmengsel in de koelkast tot gebruik.
Bereiding deegbodems
Doe de bloem suiker zout bakpoeder citroenrasp
ei en koude boter in een beslagkom.
Vermeng de ingrediënten met de vingertoppen
en dan met de hand alles kort door tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Vet de gebakvormpjes in.
Rol het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter
en bekleed de gebakvormpjes ermee.
Vul de taartbodems met de appelvulling
en bestrooi ze met een laagje kruimeldeeg.
Bak de appelkruimeltaartjes 30 minuten op 170 °C
–