appelkanjers voor Pasen

Deze paashazen zijn gemaakt van bladerdeeg en gevuld met appel en rozijnen.
De buitenkant is lekker knapperig door de krokante amandelschaafsel.

ingrediënten

  • 2 pakken diepvries bladerdeeg
  • 2-3 appels in kleine blokjes
  • handje gewelde rozijnen
  • snufje kaneelpoeder
  • 20 gr eiwit (van 1 klein ei)
  • 50 gr kristalsuiker
  • 50 gr amandelschaafsel
  • een paashaas of paasei uitsteekvorm.

Meng de appelblokjes met kaneel en gewelde rozijnen
Leg de plakken bladerdeeg op het bakpapier en laat ze deels ontdooien
Meet aan de hand van het formaat paasfiguur even uit hoeveel je er nodig hebt.
druk de vormen uit het bladerdeeg.
Verdeel de appelmengsel over de bladerdeeg figuren


Doe er niet teveel appelvulling anders zullen openscheuren.
Bestrijk de randen met water en leg het andere uitgestoken deel er bovenop.
Druk met een gebaksvorkje de randen dicht.
Verwarm de oven voor op 180 graden .
Meng voor de amandelkrokant de amandelen met de suiker en het eiwit door elkaar.
Verdeel dit met een lepeltje over de bladerdeegfiguren.
Bak ze in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin.
Bestuif ze voor het serveren met poedersuiker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.