Mijn favoriete recept voor de allerlekkerste appelbeignets
Ingrediënten
- 1 eetlepel gemalen kaneel
- 6 goudrenetten
- 200 gram bloem
- 2 eieren
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel suiker
- snuf zout
- 150 ml halfvolle melk
- 125 ml spuitwater
Verder
- frituurolie
- poedersuiker om te bestrooien
Bereiding
Doe de bloem in een ruime kom
Voeg het ei,eidooier kristalsuiker en zout eraan toe.
Voeg al roerende de melk toe tot een glad beslag
Laat het beslag nu een uur staan .
Schil intussen de appels en haal de klokhuizen eruit met een appelboor.
Snijd de appels in niet te dikke plakken
Meng in een diep bord de kaneel met de suiker
Bestrooi de appels licht met de kaneelsuiker
Dek de schijven appels af en laat staan tot gebruik.
Verwarm in de friteuse de olie op 180C˚/190C˚
Meng het spuitwater door het beslag
Klop het eiwit stijf en spatel dit door het beslag
Haal de schijven appel door het beslag en frituur ze ongeveer
4 minuten tot ze mooi goudbruin zijn
Bestrooi de appelbeignets met poedersuiker