appel-speculaas crumble

En nog altijd had ik veel appels over uit de tuin van mijn ouders.
Helemaal niet erg hoor want met appels kun je veel lekkernijen maken
Vandaag maakte ik deze snelle appel-speculaas crumble
Recept is een a piece of cake of beter gezegd appeltje-eitje
Lekker als dessert of bij een warme beker chocolademelk

Ingrediënten voor een 28 cm schaal

  • 5 appels
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 100 gram gewelde rozijnen
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • halve theelepel zout
  • 300 gram kristalsuiker
  • 2 kleine eieren los geklopt
  • 60 gram boter (gesmolten)
  • 2-3 eetlepels amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 190 graden
Schil de appels,verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.
Meng in een kom de appelblokjes met de basterdsuiker en rozijnen
Meng in een andere kom de kristalsuiker bloem zout en speculaaskruiden.
Roer de gesmolten boter en de los geklopte eieren door het bloemmengsel tot een grof kruimelig deeg.
Doe de appelblokjes in een ovenvaste schaal
Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de appels
Bestrooi de kruimels met wat amandelschaafsel
Bak de appelcrumble 30-40 minuten in het midden van de oven
goudbruin en krokant.
Je kunt de crumble zowel lauwwarm als koud serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.