Een heel makkelijk recept met weinig ingredienten voor een vrij zoet en krokant appelplaatkoek
Letterlijk bak je deze appelplaatkoek op de bakplaat van je oven
Handig als je veel moet bakken maar er niet zoveel tijd voor hebt.
Ingrediënten voor circa 20 stukjes
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 500 gram bruine basterdsuiker
- 250 gram havermout
- 400 gram gesmolten boter
- 8 zure appels
- 2 theelepels kaneel
- Bakvorm van 32 x 24 cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed de bakvorm met bakpapier Laat de boter zachtjes smelten in een steelpannetje.
Meng zelfrijzend bakmeel basterdsuiker en de havermout
door elkaar in een beslagkom.
Voeg in één keer de gesmolten boter toe en meng alles goed met een houten lepel tot een gelijkmatig en korrelig deeg.
Verdeel 3/4 deel van het deeg over het bakblik en druk het aan.
Schil de appels in hele dunne plakjes of rasp ze.
Meng de appels met het kaneel of koekkruiden.en verdeel de appels over het deeg.
Bedek de appels met het restant kruimeldeeg en bak de plaatkoek ongeveer in 90 minuten gaar en krokant
Deze is echt heerlijk, hier kan ik niet vanaf blijven!
Fijn te horen,
Ik heb deze plaatkoek ook al meerdere keren gemaakt zo makkelijk en superlekker