appel perentaart met mascarpone

Een van de succesrecepten van vorige week was deze peer-appeltaart
Onder het fruit zit een licht gezoete romige cheese cakelaag van mascarpone.
In plaats van 100 gr suiker bracht ik de mascarpone op smaak met sinaasappel marmelade

ingredienten deeg | voor een springvorm van 24-26 cm |

  • 375 gr zelfrijzend bakmeel
  • 120 gr kristalsuiker
  • 225 gr boter
  • 1 groot ei
  • rasp van een halve sinaasappel (of 1 citroen)
  • snufje zout

ingrediënten vulling

  • 325 gr mascarpone
  • 1 ei (l)
  • 100 gr bloem
  • 3 flinke el sinaasappel marmelade (of meer naar smaak)
  • rasp van 1 sinaasappel of citroen
  • 2 flinke rijpe peren
  • 2 appels
  • 2 el kaneelsuiker

Kneed van alle ingrediënten een mooi stevig deeg en
laat het deeg verpakt in plastic een uurtje in de koelkast rusten.
Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Rol het deeg uit en bekleed de vorm en rand met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet het tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Roer de mascarpone met een garde los en roer er de sinaasappel marmelade en citroenrasp door.
Voeg het ei toe en meng er de bloem door.
Verdeel de mascarponevulling over het deeg.
Schil de appels en peren.
Verwijder de klokhuizen en snijd de peren in parten
Maak van de appelparten schijfjes en bestrooi ze met kaneelsuiker
Rangschik de peren en appelschijfjes over de mascarpone vulling.
Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Bron aangepast recept van Rudolph |24kitchen

2 thoughts on “appel perentaart met mascarpone

  1. Bij de vulling staat: coeg een voor een de eieren toe….ik zie geen eieren in de ingr lijst bij de vulling

Laat een antwoord achter aan Zoete Uurtjes Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.