appelcake met een kokosmakronenlaag dat klinkt goed of niet?
En ze zijn ook nog eens eenvoudig om te maken.
Ingrediënten
- 150 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 gram suiker
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 5 eetlepels melk
- 3 eieren (m)
- 4 zure appels
Voor de kokoslaag:
- 100 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 50 gram suiker
- 100 gram kokos
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden
Vet een ronde vorm van 20 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Schil de appels in snijd ze in partjes.
Besprenkel de appels met wat citroensap en dek ze af
Klop de boter met de suiker zacht en romig en voeg er een voor een de eieren aan toe.
Als alle eieren goed zijn opgenomen zelfrijzend bakmeel en melk toevoegen en nog even kort mixen.
Giet het beslag in de vorm .
Druk de appelpartjes in het beslag
Bak de cake 15 minuten op 175 graden.
Maak intussen de kokosmengsel
Mix de boter met de suiker zacht en romig
Voeg het ei en de kokos toe en mix het kort door.
Haal na 15 minuten de cake uit de oven
en verdeel de kokosmengsel in vlokken over de cake.
Bak de cake in 25-30 minuten af op 175 graden
tot de cake mooi goudbruin en gaar is
–>