appel kokos cake

appelcake met een kokosmakronenlaag dat klinkt goed of niet?
En ze zijn ook nog eens eenvoudig om te maken.

 Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eetlepels melk
  • 3 eieren (m)
  • 4 zure appels

Voor de kokoslaag:

  • 100 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 50 gram suiker
  • 100 gram kokos

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden

Vet een ronde vorm van 20 cm  in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Schil de appels in snijd ze in partjes.
Besprenkel de appels met wat citroensap en dek ze af

Klop de boter met de suiker zacht en romig en voeg er een voor een de eieren aan toe.

Als alle eieren goed zijn opgenomen zelfrijzend bakmeel en melk toevoegen en nog even kort mixen.

Giet het beslag in de vorm .

Druk de appelpartjes in het beslag

Bak de cake 15 minuten op 175 graden.

 

Maak intussen de kokosmengsel

Mix de boter met de suiker zacht en romig

Voeg het ei en de kokos toe en mix het kort door.

Haal na 15 minuten de cake uit de oven 

en verdeel de kokosmengsel in vlokken over de cake.

Bak de cake in 25-30 minuten af op 175 graden

tot de cake mooi goudbruin en gaar is


          

–>

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.