apenbrood met chocolade

apenbrood met chocolade

Een zoet kaneel-suikerbrood gebakken in een tulbandvorm
wat bestaat uit verschillende lagen deegbolletjes
In ieder stukje zit beetje chocolade
Ik gebruikte chocoladedruppels maar je zou ook ook Nutella kunnen gebruiken.

Met een pak Koopmans mix Voor Witbrood Met Gist is deze apenbrood een makkelijk recept.
Serveer de tulbandbrood op een bord en laat een ieder dan zelf de stukjes brood
eraf plukken.

ingredienten voor 1 tulbandvorm

  • 1 pak Koopmans mix voor witbrood met gist
  • 275 ml water [lauwwarm]
  • 20 gr boter
  • 100 gr Dr. Oetker Chocolate chips /chocoladedruppels
  • 100 gr boter [gesmolten]
  • kaneel
  • suiker

Bereiding deeg

Doe de broodmix,water en boter in de kom en kneed het in circa 5 minuten tot een soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt in een kom op kamertemperatuur 15 minuten rijzen.

Smelt de boter en doe dit in een diep bord
Meng op ander bord de kaneel met de suiker

Vet de tulbandvorm in met wat van de smolten boter.
Maak van het brood kleine bolletjes van circa 2 cm groot
Duw het bolletje plat en doe er een paar chocoladedruppels of een tl Nutella in.
Vouw dicht en rol er weer een mooi bolletje van.
Rol de bolletjes door de gesmolten boter en wentel ze erna in de kaneelsuiker.
Stapel ze in de tulbandvorm losjes op elkaar.
Dek de tulbandvorm af met een theedoek en laat het nog 25 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 ℃
Bak de apenbrood 25 minuten in het midden van de oven.
Stort het brood nog warm op een bord zodat het brood nog makkelijk uit de vorm komt en laat afkoelen tot lauw
Versgebakken het allerlekkerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.