ananascake met kokoskruimels

Een makkelijke kruimeltaart boordevol verse ananas bedekt met een laag krokante kokoskruimels.

ingrediënten (voor een  springvorm van 24 cm)

  • 1 verse ananas,in blokjes en uitgelekt (ongeveer 500 gr)
  • 100 gr boter
  • snufje zout
  • 100 gr bloem
  • 50 gr kristalsuiker
  • 100 gr geraspte kokos

ingrediënten beslag

  • 150 gr amandelspijs
  • 150 gr zachte boter
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 4 eieren (m)
  • 150 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder

 

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

bereiding kokoskruimels
Doe alle ingrediënten voor de kokoskruimel in een kom.
wrijf dit met de vingertoppen tot een grof kruimelig deeg.
Zet de kruimels tot gebruik in de koelkast.

Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Mix de boter,amandelspijs zout en de suiker zacht en romig.
Mix er een voor een de eieren door.
Zeef de bloem en bakpoeder en spatel dit door het botermengsel.
Giet het beslag in de springvorm.
Dep de ananasstukjes droog en verdeel ze over het beslag.
Bestrooi ze royaal met de kokoskruimels.
Bak de taart in circa 60 minuten gaar.
Haal de taart uit de oven en laat deze op een rooster afkoelen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.