amandeltaartjes met ricotta

amandeltaartjes met ricotta

Door de ricotta en de eiwitten krijgen deze taartjes een vulling
wat lijkt op een zeer luchtige en zachte amandelspijs
De citroenrasp geeft die frisse smaak aan het zoete taartje dus laat deze zeker niet achterwege.
Met een toefje slagroom en wat verse frambozen zouden ze
zelfs als een dessert kunnen worden geserveerd.
Voor dit recept gebruikte ik 8 siliconen vlaaivormpjes van Ø 12 cm

Ingrediënten

  • 120 gr boter op kamertemperatuur
  • 165 gr fijne kristalsuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • rasp van 2 bio citroenen
  • 4 eidooiers
  • 4 eiwitten + 110 gr fijne kristalsuiker
  • 240 gr amandelmeel
  • 300 gr ricotta
  • 60 gr amandelschaafsel
    poedersuiker voor het bestuiven

bereiding:

Gebruik je geen siliconen vormpjes maar bijvoorbeeld kleine springvormpjes
vet ze dan eerste zorgvuldig in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 160°C

Mix de boter op de hoogste stand met de suiker.vanillemerg,citroenrasp bleek en romig.
Voeg dan de eidooiers toe en mix het nog een minuutje goed door tot alles dooiers zijn opgenomen.
Zet de mixer op de laagste stand en voeg het amandelmeel toe.

Klop in een andere kom de eiwitten stijf en voeg zodra het eiwit schuimig wordt de suiker in kleine beetjes toe.
Mix de eiwitten tot glanzende stijve pieken.
Spatel de ricotta en de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig om en om door het amandelbeslag.
Verdeel het beslag (ik gebruikte voor een gelijkmatige verdeling een ijslepel) over de vormpjes.
Strooi het amandelschaafsel over het beslag en bak de taartjes in circa 40 minuten in het midden van de oven gaar.
Controleer met een satéprikker of de taartjes gaar zijn.
Haal ze uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
Bestuif de amandeltaartjes met poedersuiker.

bron: Donna Hay – Modern Baking,
Taarten koekjes en alles daar tussenin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.