amandelcake met sinaasappel en wodka

Het recept van deze cake kwam ik tegen in Het Bakboek van Delicious
In plaats van gewone sinaasappels gebruikte ik bloedsinaasappels
De Wodka kun je ook vervangen voor brandy of whiskey
De cake heeft een lekkere zachte amandelsmaak met een “tic”

ingrediënten

  • 170 gram boter
  • 4 eieren gesplitst (m)
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 ml verse sinaasappelsap
  • 50 ml verse citroensap (ongeveer 2 stuks)
  • rasp van 1 citroen
  • 100 ml Wodka
  • 220 gram bloem
  • 220 gram amandelmeel
  • snufje zout
  • 8 gram bakpoeder (½ zakje)
  • 30 gram geschaafde amandelen

Bereiding
Vet een ronde bakvorm in ( 24 cm Ø ) en bekleed de bodem met een vel bakpapier .
Verwarm de oven voor op 170 °C
Boen de citroenen schoon en rasp van 1 citroen de schil
Pers de sinaasappels en de citroenen uit.
Smelt de boter op een laag vuurtje en laat afkoelen tot lauw.
Klop de eidooiers in 3 minuten met de helft van de suiker tot een witte zachte crème.
Meng de gesmolten boter door het eiermengsel
Voeg het citroen en sinaasappelsap toe en mix dit kort door
Meng de bloem met de amandelmeel rasp zout en het bakpoeder.
en mix op lage stand het bloemmengsel kort door het eimengsel
(Het beslag hoeft niet glad te zijn)
Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf.
Spatel in twee delen de eiwitten door het beslag.
Schep het beslag in de vorm en verdeel de geschaafde amandelen erover.
Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is
Deze  moet er droog uitkomen.
Haal wanneer de cake gaar is het uit de oven en laat het op een rooster minimaal een uur afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt.
De afgekoelde cake kun je het beste bewaren in aluminiumfolie.

Bron recept
Delicious Hét Bakboek

Tip Bestrijk de warme cake met verwarmde sinaasappel marmelade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.