amandelcake met bloedsinaasappel

amandelcake met bloedsinaasappel

Hoe blij kun je zijn met een bakvorm?
Ik kreeg van mijn dochter voor mijn verjaardag een prachtige cakevorm cadeau
En ondanks dat mijn kast uitpuilt van de bakvormen ik kan er echt geen genoeg van krijgen.

Ik maakte om deze vorm” uit te proberen” een cake met amandelmeel en bloedsinaasappels.
Rijk van smaak door de amandelmeel en sinaasappel en ook lekker smeuïg doordat de boter is vervangen voor arachide olie.

droge ingrediënten

  • 233 gr bloem
  • 113 gr amandelmeel
  • 154 gr kristalsuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • snufje zout

natte ingredienten

  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 180 ml halfvolle melk
  • 120 ml arachideolie
  • 60 ml sap van een bloedsinaasappel
  • rasp van een [schoon geboende] bloedsinaasappel

glazuur

  • 90 gr gezeefde poedersuiker
  • 3 of 4 el sap van een bloedsinaasappel

bereiding cake

Verwarm de oven voor op 175 graden
Vet de cakevorm in met bakspray of boter

Doe de droge ingredienten,
bloem,amandelmeel,suiker,bakpoeder,bakingsoda en het zout in een kom.
Meng alles met een garde goed door elkaar.

Meng in een andere kom het ei,vanille,melk,olie,sinaasappelrasp en sap in een kom
en klop dit met een garde door elkaar.
Voeg de bloem toe en meng het kort en goed door elkaar heen.
Meng het niet langer dan nodig is.

Giet het beslag in de vorm en bak de cake in circa in 45-55 min gaar.
Controleer dit met een prikker,steek de prikker in het midden van de cake
komt deze er droog uit dan is de cake gaar.

Glazuur

Meng voor het glazuur de poedersuiker met het sap tot de gewenste dikte
Giet het glazuur over de afgekoelde cake.
Of bestuif de cake eventueel met poedersuiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.