amandel-mandarijnencake

In deze tijd van het jaar zijn er volop mandarijnen verkrijgbaar
Lekker om zo op te eten maar ook erg smakelijk om ze te gebruiken voor een cake.
Voor de extra citrussmaak mengde ik door het beslag ook nog een beetje sinaasappel marmelade

ingrediënten [voor een van cakevorm 22 cm]

  • 175 gr zachte boter
  • 175 gr kristalsuiker
  • 3 eieren (m)
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr amandelmeel
  • scheutje karnemelk
  • 2 el sinaasappel marmelade
  • snufje zout

siroop:

  • sap van 4 mandarijnen
  • sap van 1 citroen
  • 100 gr suiker

Bereiding

Rasp de schil van de citroen en 4 mandarijnen met ene fijne rasp
en pers de mandarijnen en citroen uit.
Houd het sap even apart die gebruik je straks voor de siroop.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in met boter

Mix de boter met de suiker,citroenrasp en mandarijnenrasp
tot het mengsel licht en romig is.
Mix er een voor een de eieren door.
Voeg de marmelade toe en mix het nog enkele secondes door.
Meng de amandelmeel,zout en zelfrijzend bakmeel door elkaar en spatel dit door
het botermengsel.
voeg er een scheutje karnemelk aan toe.
Verdeel het beslag over de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Test of de cake gaar is
Prik hiervoor een satéprikker in het midden van de cake,
komt deze er droog uit dan is de cake gaar.

Doe alle ingrediënten voor de siroop in een pannetje en breng het al roerend aan de kook
Laat de siroop enkele minuten zachtjes koken tot de siroop is ingekookt.
Haal de cake uit de vorm en bestrijk de bovenkant van de cake met de siroop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.