advocaat kwarktaart voor de Pasen

advocaat kwarktaart

Deze paastaart is echt he-le-maaaaal perfect voor bij de koffie,
De subtiele smaak van advocaat en een zachte koekjesbodem,gedecoreerd met
halve perziken en wat slagroom geven een deze taart een grappig “ei-effect”
Op de taart staat een eetbaar vogelnestje die het helemaal afmaakt.

bodem
1 pak Bastogne koekjes (= 260 gram)
50 gr boter
2 el abrikozenjam

vulling
550 gr magere kwark
150 ml advocaat
70 gr witte basterdsuiker
200 ml slagroom
6 bl gelatine
gele kleurstof (optioneel)

garnering
1 liter blik perziken
50 ml slagroom
half blaadje gelatine

vogelnestjes
50 gr gepofte rijst ( Rice Krispies (van Kellogg’s) 
25 gr rozijnen
25 gr amandelschaafsel
enkele paaseitjes

Verkruimel de Bastogne koekjes en smelt de boter in een pannetje.
Vet de randen van een springvorm in met olie en bekleed de bodem met bakpapier.
Meng de koekkruimels en jam door de gesmolten boter.
Doe het koekmengsel in de springvorm en verdeel dit gelijkmatig over de bodem.
Druk het goed aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel.
Zet de taartbodem tot gebruik in de koelkast.


Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim water
Meng in een ruime kom de kwark met de basterdsuiker en de advocaat.
Giet de perziken af en vang het sap op.
Weeg 100 ml van het sap af en doe dit in een steelpannetje.
Verwarm het sap en los hierin de uitgeknepen blaadjes gelatine op.
laat dit even zo staan en klop intussen de slagroom stijf.
Houd 5 eetlepels van de geklopte slagroom apart voor de decoratie
Roer de gelatine door het kwarkmengsel en erna de stijfgeklopte slagroom.
Meng indien gewenst de gele kleurstof erdoor.
Giet de kwark-advocaat vulling in de springvorm en
laat de taart (het liefst een nacht) in de koelkast opstijven.

Week het blaadje gelatine in een kommetje met koud water
Neem een steelpannetje en doe de gelatine met aanhangend vocht
erin.
Verwarm kort en roer tot het is opgelost.
Laat dit heel even wat afkoelen en meng dit door de 5 eetlepels stijfgeklopte slagroom
die je eerder even apart had gehouden
Haal de taart uit de koelkast en verdeel her en der 4 of 5 eetlepels slagroom op de taart.
laat hierbij het midden vrij voor het nestje.
Met de bolle kant van een lepel kun je de slagroom nog iets uitsmeren
Plaats hierbij de halve perziken,ik heb de halve perziken met een ronde uitsteker nog wel iets verkleint

Zet de taart weer terug in de koelkast.

Voor de vogelnestjes
Meng je de gepofte rijst met de rozijnen en amandelschaafsel in een kom.
Smelt de chocolade en roer dit door het gepofte rijstmengsel.
Gebruik een halve bol vormpje of een rond schaaltje of iets dergelijks en
schep hierin de gepofte rijst.
Je kunt er meerdere maken afhankelijk van de grootte van het kommetje.
Maak een kuiltje in het midden en zet het in de koelkast om op te stijven.
Wanneer de taart goed opgesteven is zet je een nestje op de taart.
Nog wat paaseitjes erin en je paastaart is klaar!

Hou je niet van advocaat,vervang dit dan voor kwark .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.