Een heerlijke frisse zomerse taart met yoghurt en aardbeienmousse
Voor deze taart gebruikte ik een geperforeerde bakring van 21 cm
De ringen van aardbeien mousse maakte ik met deze vorm die ik kocht bij
een Søstrene Grene
Heb je die niet gebruik dan een spuitzak met een glad mondstukje
De aardbeien kun je ook vervangen voor frambozen.
Ingrediënten deeg
- 125 gr bloem
- 25 gr amandelmeel
- 50 gr poedersuiker
- 75 gr koude boter
- 25 gr losgeklopt ei
- snufje zout
- 50 gr gesmolten witte chocolade voor het bestrijken van de bodem
ingredienten yoghurtmousse
- 4 blaadjes gelatine
- 1 citroen
- 1 tl vanille extract
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 150 ml slagroom
ingredienten aardbeienmousse
- 2 bl gelatine
- 100 gr verse of diepvries aardbeien
- 30 gr kristalsuiker
- 1 el verse citroensap
- 75 ml slagroom
- 75 gr Arla skyr aardbei
bereiding deeg
Doe alle ingredienten behalve het ei voor het deeg in de blender
en meng het kort met behulp van de puls knop.
Voeg het halve ei toe en puls kort tot een deeg.
Verpak het deeg in plastic en laat het deeg goed koelen minimaal een uur.
Rol het deeg uit en druk met de bakring de bodem uit het deeg.
Plaats de bakring met de deegbodem op de bakplaat met bakpapier
Rol het resterende deeg uit en snijd er een of twee stroken uit waarmee je de
rand van de vorm bekleed.
Snijd het overtollige deeg met een scherp mesje eraf.
Verwarm de oven voor op 170 graden
Prik met een vork gaatjes in de bodem en
bak de taart in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart helemaal afkoelen
Bestrijk de taartbodem met gesmolten witte chocolade,
zo blijf de bodem lekker krokant.
Yoghurtmousse
Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water
Meng in een kom de yoghurt en de suiker.
Doe de citroensap in een pannetje en verwarm dit tot net tegen het kookpunt
Haal het sap van het vuur en los hier de geweekte blaadjes gelatine in op.
Meng dit samen met de vanille extract door het yoghurtmengsel.
Klop de slagroom dik en lobbig en meng dit door het yoghurtmengsel.
Giet het yoghurtmengsel op de taartbodem en strijk de bovenkant mooi gelijk.
Zet de taart in de koelkast.
Aardbeienmousse
Week voor de aardbeienmousse de blaadjes gelatine in een kom koud water.
Doe de aardbeien suiker en citroensap in een pannetje en breng het aan de kook.
laat het pruttelen tot de diepvries aardbeien zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en giet het mengsel door een zeef.
Los de gelatineblaadjes op in de aardbeienpuree.
Laat de puree afkoelen tot lauw.
Klop de slagroom lobbig en meng dit door de aardbeienpuree
Giet het mengsel in de siliconen ringvorm en zet het een paar uur in de vriezer.
Haal de bevroren aardbeienmousse uit de vorm en plaats ze op de taart.
Decoreer de taart naar wens
Ik decoreerde de taart met aardbeien bosbessen toefjes slagroom en
gevriesdroogde aardbeien fijn gemalen pistachenootjes en chocolade.
Bron : aangepast recept van sostrenegrene.com