Als aardbeien in het seizoen zijn dan is het tijd voor zelf gemaakte aardbeien roomijs.
Omdat de aardbeien gepureerd worden hoef je niet de allermooiste aardbeien te gebruiken zolang ze maar lekker zoet zijn.
ingredienten
- 500 gr aardbeien
- 300 gr fijne kristalsuiker
- sap van een halve citroen
- 400 ml volle melk
- 400 ml slagroom
- 6 eidooiers
- koekwaaiers en een paar aardbeien voor garnering
Pureer de aardbeien met 100 gr van de suiker.
en roer er de citroensap door.
Verwarm de melk met de slagroom tot net onder het kookpunt.
Klop in een kom de eidooiers met de rest van de suiker licht en romig.
Giet al roerend scheutje voor scheutje de hete melkroom toe aan het dooiermengsel.
Giet alles terug in de pan en voeg de aardbeienpuree toe.
Verwarm dit tot het mengsel licht bind en zet de pan dan in een bak ijskoud water.
Giet de afgekoelde mengsel in de ijsmachine en
laat het circa 30 minuten draaien tot ijs.
bron Landidee.nl