Aardbeien-roomijs

aardbeienijs maken met de ijsmachine

Misschien wel een van de meest gangbare smaak voor ijs maar wanneer je het ijs zelf maakt is het wel gelijk bijzonder.
Het is belangrijk om verse zoete aardbeien te gebruiken voor het lekkerste resultaat.
Lekker met een dot slagroom waaiertje en aardbeiensaus

  • 500 gr aardbeien
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • sap van een halve citroen
  • 200 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 3 eidooiers

Pureer 400 gram van de aardbeien met 50 gram van de suiker
Snijd de rest van de aardbeien in kleine blokjes
Voeg de aardbeienblokjes en de citroensap toe aan de puree.
Verwarm de melk maar laat het niet koken
Roer de eidooiers met de rest van de suiker en meng dit los.
en meng dit door de aardbeienpuree.
Voeg de slagroom toe en meng het door elkaar.
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er volgens
de gebruiksaanwijzing ijs van.

bron Landidee.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.