Kwarkbol met noten en gedroogd fruit

Deze kwarkbol is hier erg favoriet en ik bak deze zo af en toe als extraatje voor bij het ontbijt.
Deze is gevuld met gedroogd fruit en noten maar ik varieer er geregeld mee. gewelde dadels of stukjes bak-vaste chocolade.
De kwarkbol is niet geschikt om lang te bewaren omdat het snel te droog wordt.

Ingrediënten
voor een bakvorm van 20 cm

  • 250 gram volle kwark
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 snuf zout
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 8 gram baking soda
  • 250 gram bloem
  • 150-200 gram noten en/of gedroogd fruit en/of rozijnen

Om te bestrijken

  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels rietsuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C
Vet een bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Wel de rozijnen in heet water en laat ze goed uitlekken.
Meng in een kom de kwark,olie,eieren,suiker,zout en vanille extract.
Meng en zeef de bloem,bakpoeder en baking-soda.
en roer dit met een houten lepel door de kwarkmengsel.
Roer als laatste de noten fruitmix of de rozijnen erdoor.
Verdeel het beslag gelijkmatig in de vorm.
Bak de bol 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
Bestrijk na 10 minuten baktijd de bol met melk en bestrooi met suiker.
Controleer of de kwarkbol gaar is met een prikker,komt deze er droog uit dan is de kwarkbol gaar.

Bron Miele & The Taste of Life.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.