citroencakejes met roomkaastopping

Deze citroencakejes zijn fris en vol van smaak
Voor de topping gebruikte ik roomkaas.
Ben je geen liefhebber van citroen dan kun je ook dit vervangen voor sinaasappels.

Ingrediënten 

voor 12 stuks

  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 150 ml slagroom
  • 150 gram bloem
  • rasp van 1 bio citroen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel vanille extract

Ingrediënten topping

  • 200 gram monchou of een andere roomkaas
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • eventueel gele kleurstof.

Bereiding cakebeslag

Mix de eieren met de suikers wit en luchtig
Voeg slagroom toe en en mix dit 3 minuten op hoogste stand..
Roer met een pollepel citroenrasp citroensap en vanille extract erdoor.
Zeef de bloem en bakpoeder en roer dit door het mengsel.
Vul de vormpjes 3/4 deel vol met cakebeslag
Bak de cakejes in 15 tot 20 minuten gaar op 170 graden.

Bereiding citroentopping

Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Mix de boter wit en romig.
Voeg al mixend steeds een beetje monchou toe.
Als de monchou goed met de boter is vermengd ,voeg dan beetje bij beetje de suiker toe.
Als laatste vanille-extract en citroensap erdoor mengen.(en eventueel kleurstof)
Mix alles nog 2 minuten op hoge snelheid
De topping van roomkaas is nu gereed voor gebruik.
Je kunt de topping in de koelkast bewaren
maar haal het 30 minuten voor gebruik uit de koelkast
zodat het niet té stevig is om ermee te kunnen opspuiten.

Bron recept : Martha Stewart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.