panna cotta met pina colada en geleihartjes

Verwen je geliefde op Valentijnsdag met deze panna cotta hart met rode geleihartjes.
Fluweelzacht, romig en fris en met een beetje pina colada heb je een
orgineel en lekker dessert

  Ingrediënten Panna Cotta

  • 1 bekertje slagroom (250 ml)
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 dl pina colada
  • 100 gram suiker
  • halve liter melk
  • 7 blaadjes gelatine
  • 4 eierdooiers
  • 2 eiwitten

Voor de gelei hartjes

  • 500 ml rode vruchtensap
  • 1 pakje Jelly aardbei

Bereiding gelei hartjes

Breng een halve liter vruchtensap aan de kook
Zet het vuur uit en los de Jelly op in het sap.
Neem een ondiepe platte schaal en giet daar de gelatine in
Laat dit wat afkoelen.
Dek de gelei af met plastic en laat dit in de koelkast helemaal opstijven.

Bereiding Panna Cotta

Klop de slagroom lobbig
Klop het eiwit stijf met 2 eetlepels suiker.
Klop de eierdooiers los met de rest van de suiker.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Verwarm de melk (niet koken) en zet de hete melk dan van het vuur.
Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de hete melk.
Roer met een lepel tot ze is opgelost.
Zet het melkmengsel apart en laat dit afkoelen tot lauw of koud.

Meng de lobbige slagroom door de afgekoelde melk mengsel en roer er de Pina Colada erdoor.
Spatel als laatste het geklopte eiwit er doorheen.

Vet een vorm heel dun in met olie of bekleed met plasticfolie.
Druk uit de opgesteven gelatine de hartvormpjes met een uitsteker.
Verdeel de hartjes over de bodem van de vorm.
Giet de Panna Cotta voorzichtig in de vorm over en rondom de hartjes.
Laat de panna cotta een nacht in de koelkast opstijven.

Snijd voorzichtig de randen los
Plaats een groot bord op de vorm en keer dit in één keer om.
Maak het bord extra mooi met chocoladehartjes en rood fruit

2 thoughts on “panna cotta met pina colada en geleihartjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.