frambozentaart

Deze zalige frambozentaart bakte ik voor de verjaardag van mijn zoon.
Helaas had ik er geen goede foto van gemaakt maar toch wilde ik het recept met jullie delen.
Deze taart zal ook zeker goed in de smaak vallen voor wie niet van al te zoet houdt.


Ingrediënten voor een biscuit van Ø 20-22 cm

250 gram FunCakes mix voor Biscuit
4 eieren = 200 gram (op kamertemperatuur)
25 ml water

Ingrediënten frambozen-bavarois

400 gram frambozen (diepvries)
125 gram fijne kristalsuiker
3 deciliter slagroom
8 gelatineblaadjes

voor garnering
slagroom en (verse) frambozen

Bereiding biscuit
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).
Vet een bakvorm in en bestuif de randen met bloem
en klop het overtollige bloem eruit.
Meng de mix,de eieren en het water in een kom.
Klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid ,
daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid.
Bak de biscuit in 30-35 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Bereiding frambozen-bavarois
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Klop de slagroom, lobbig dus net niet stijf.
Pureer de frambozen met een staafmixer
Verwarm heel kort in een pannetje de bevroren frambozen.
Om de pitjes te verwijderen,de frambozen door een zeef drukken (ik deed dit twee maal)
Op laag vuur de frambozenpuree met de suiker verwarmen
Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
Meng tot alle gelatine is opgelost.
Laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Spatel de frambozenpuree voorzichtig door de slagroom.

Zet er een taartring van een springvorm klaar (met dezelfde doorsnede als het biscuit)
Bekleed de ring met plastic folie. (speciaal voor bavarois)
Plaats een biscuitbodem in de ring.
Giet de frambozenbavarois op de bodem en plaats de andere biscuitlaag erop
Verdeel hierop de rest van de frambozenbavarois op en strijk glad
Zet de taart 3 a 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Verwijder de ring en het folie.
Decoreer de taart met toefjes slagroom en verse frambozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.