Tulbandcake met advocaat en chocola

Een zelfgebakken cake dat is altijd lekker
Maar wil je nou net iets anders dan een gewone cake maak dan eens dit recept.
De advocaat die ik gebruikte is een zelf gemaakte advocaat
Wel eens gezien welk ouderwets hulpmiddel daarvoor word gebruikt? Maar advocaat uit een fles kan natuurlijk ook.
De cake smaakt het lekkerst als je hem een dag laat staan.
anders zul je de advocaatsmaak nauwelijks proeven.

ingrediënten

  • 250 gram zachte boter
  • 250 gram bloem
  • 150 gram pure chocolade (fijngehakt)
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 4 eieren (250 gram)
  • 8 gram bakpoeder
  • 150 ml advocaat
  • poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C
Vet de tulbandvorm goed in met boter en bestuif met bloem
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker licht en romig
Klop de eieren met een snuf zout los in een kom en voeg al mixend de eieren toe aan het botermengsel.
Zeef de bloem en bakpoeder
Mix 3/4 deel daarvan door het botermengsel
Roer de advocaat erdoor en de gehakte chocoladestukjes
Meng tot slot het laatste deel van de bloem erdoor.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 55 minuten.
Controleer of de cake gaar is met een prikker als deze er droog uit komt is de cake gaar.
Laat de cake een half uurtje in de vorm afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Bestrooi de afkoelde tulbandcake met poedersuiker

Bron recept Foodiesmagazine

oude BUS en stamper om advocaat mee te maken
oude BUS en stamper om advocaat mee te maken

 

3 thoughts on “Tulbandcake met advocaat en chocola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.