Kwark abrikozen eieren

Een cakebeslag bereid met kwark gevuld met gele room en een halve abrikoos.
Een leuk en feestelijk recept om met de paasdagen te serveren .Het beslag is vrij simpel en snel te maken en heeft geen rijstijd nodig.
voor dit recept gebruikte ik een siliconen paas bakvorm  (halve eieren)
maar je kan er ook een cupcake bakvorm gebruiken.

Ingrediënten | 8 stuks|

  • 300 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 6 eetlepels olie
  • 5 eetlepels melk
  •  150 gram magere kwark
  • 8 halve abrikozen of perziken |uit blik|
  • 500 ml melk
  • 1 pakje vanille puddingpoeder (om te koken voor 500 ml)
  • poedersuiker om te bestrooien

Bereiding
Breng 400 ml melk aan de kook
Meng 100 ml melk met de puddingpoeder in een kommetje glad.
Voeg het mengsel toe aan de kokende melk en laat dit 1 minuut zachtjes koken en blijf intussen roeren om aanbranden te voorkomen.
Zet het vuur uit en roer de pudding af en toe door met een garde

Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng in een kom de bloem bakpoeder suiker
vanillesuiker en het zout.
Voeg er de kwark, 5 eetlepels melk,de olie en het ei aan toe.
Kneed het mengsel met de deeghaken| tot je een glad deeg hebt.
Bestuif het werkblad met wat bloem en vorm van het deeg een rol.
Snijd de rol in 8 gelijke stukken.
Plaats de stukken op de bakplaat en druk ze
met de hand wat platter.
Maak in elk stuk in het midden een kuiltje | ik gebruikte hiervoor de bolle kant van een juslepel| .
Meng met een garde de pudding nog even door
en vul elke holte met een eetlepel van de pudding.
Plaats op elk puddinkje een halve perzik
Wanneer een halve te groot steek er dan een kleinere cirkel uit.
Bak ze in 20 minuten tot de randen mooi goudbruin van kleur zijn.
Laat ze afkoelen en bestrooi de randen met poedersuiker.

Bron Koken & Genieten |Magazine paasspecial|

In plaats van perziken kun je ook kiezen voor abrikozen.
Voor een glanslaagje bestrijk ze met een mengsel van los geklopt ei en room of verwarmde abrikozenjam.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.