chocolade pindakaas tulbandcakejes

Alhoewel ik helemaal geen fan bent van pindakaas
zijn deze cakejes echt verrukkelijk.
Deze tulbandcakejes met chocola en pindakaas zijn namelijk
heel zacht en smeuïg van smaak
en extra lekker door de kleine stukjes pinda’s.

Ingrediënten Voor 12 stuks 

  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 55 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram pindakaas (met stukjes noot)
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 80 gram pure chocolade in stukjes gehakt
  • 150 ml volle melk
  • 105 gram patentbloem
  • 25 gram cacao
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snuf zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden
Vet bij voorkeur de siliconen tulbandvormpjes dun in met gesmolten margarine en plaats ze zodat ze niet kunnen omvallen in een cupcake bakvorm
Zeef de bloem, cacao, bakpoeder en zout in een kom.
Mix de suikers met de boter luchtig.
Voeg al mixend de pindakaas beetje bij beetje toe en mix dit tot een glad beslag
Voeg het ei en het vanille extract toe
Laat de mixer op de laagste stand draaien en voeg om en om
in delen de bloemmengsel en de melk toe.
Roer als laatste met een spatel de gehakte chocolade door het beslag.
Vul de vormpjes voor ¾ met het beslag en
bak de cakejes in 15-20 minuten gaar
Controleer na 15 minuten baktijd of de cakejes al gaar zijn.
Verleng de baktijd steeds met twee minuten
als de satéprikker er niet droog uitkomt.
Laat de cakejes 10 minuten afkoelen en haal ze uit de vormpjes.
Bestrooi de afgekoelde cakejes me|t poedersuiker.

Bron 125 Best Cupcake Recipes | Julie Hasson 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.