Abrikozen pijnboombiscotti

De lekkerste Italiaanse koekjes
In plaats van amandelen worden er in dit recept pijnboompitten gebruikt
Biscotti gaat tweemaal in de oven
Je bakt eerst een soort halfzachte broodjes die snijd je in plakken en die bak je nog een keer helemaal bros en hard.
De verassing in dit koekje is het anijszaad die wat extra pit bezorgd

Ingrediënten voor 20 koekjes

  • 75 gram pijnboompitten
  • 450 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 180 gram suiker
  • 40 gram boter
  • 4 grote eieren l
  • 1 theelepel anijszaad
  • 200 gram gedroogde abrikozen,fijngesneden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan al omschuddend lichtbruin en laat afkoelen.
Meng in een kom bloem bakpoeder zout en suiker
Voeg de boter en de eieren toe en kneed er snel een soepel deeg van.
Meng het anijszaad de pijnboompitten en abrikozen door het deeg.

Vorm van het deeg twee staven van  20 cm

Het deeg is licht plakkerig eventueel bestuif je het met nog wat bloem zodat je de staven makkelijker kunt vormen.
Leg de staven op een bakplaat  laat er 6 cm ruimte tussen want ze rijzen nog.

Bak ze in het midden van de oven 20 minuten lichtgekleurd en net stevig.
Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen.
Bestrooi de staven met wat poedersuiker en snijd ze in plakken van 1 cm.
Leg de plakken terug op de bakplaat en bak ze nog 10-15 minuten keer ze halverwege de baktijd een keer om.

Neem ze uit de oven bestuif met poedersuiker en laat ze op een rooster afkoelen.

Bron Delicious kerst 2013

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.