roze koeken

Een klein en snel receptje voor 12 mini roze koeken (Glacé)
In Amsterdam worden ze ook wel Moesselientjes genoemd.
Ik heb ze inmiddels al een paar keer gemaakt
omdat ze super lekker en zo makkelijk te maken zijn.

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • rasp van 1 citroen
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel rozensiroop of 1 eetlepel frambozen siroop
  • muffin bakvorm

Bereiding

Verwarm de oven op 160 graden.

Vet de muffin bakvorm in met boter en bloem deze licht in.

Mix de boter met de suiker romig.

Voeg dan een voor een de eieren toe tot je een mooi glad beslag heb.

Roer met een lepel de citroenrasp erdoor.

Zeef de bloem en een snufje zout op het botermengsel.

Spatel of mix alles nogmaals heel kort door.

Verdeel het beslag in de muffin bakvorm.

Neem een stuk bakpapier en knip dat op het formaat van de muffin bakvorm.

Plaats het bakpapier op de bakvorm.

Plaats dan een platte ovenschaal of bakplaat er bovenop.

Dit voorkomt dat de koeken niet rijzen en plat blijven.

Bak de koekjes 18 minuten op 160 graden.

De bleke bovenkant is niet erg omdat de koeken

nog een glazuurlaagje krijgen.

Eventueel kun je de koeken de laatste 3 minuten nog bakken zonder bakpapier en bakplaat als je wel een bruin bovenkantje wilt.

Maak het glazuur door de poedersuiker beetje bij beetje door de siroop te roeren tot je een stevig glazuur hebt.

Bestrijk de koeken met het glazuur.

Laat de koeken afkoelen zodat het glazuur kan uitharden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.