bitterkoekjes petitfours

Deze Petitfours zijn zelfgemaakte bitterkoekjes met een topping van botercrème omhuld met een laagje chocola of candymelts.

Ingrediënten: voor de bitterkoekjes

  • 150 g blanke amandelen
  • 150 g poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 2 theelepels amandelextract.

Voor de botercrème

  • 100 gram banketbakkersroom
  • 50 a 75 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram poedersuiker

topping

  • 200 gram pure chocolade druppels
  • 200 gram witte chocolade
  • of 200 gram candymelts

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier
Maal de amandelen samen met de poedersuiker en de eiwitten.tot je een mooi beslag hebt.
Voeg het amandel extract aan het beslag toe.
Vul de spuitzak en gebruik een glad spuitmondje.
Spuit doppen beslag op het bakpapier ter grote van een euromunt (ze worden twee maal zo groot)
Bak de bitterkoekjes in 10-12 minuten op 190 graden goudbruin.
Haal de bakplaat uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat

bereiding botercrème
Mix de roomboter samen met de poedersuiker luchtig en romig.
Doe de banketbakkersroom erbij en mix het nog even goed door elkaar.
Verdun de crème eventueel met wat water als het te dik is.
Vul de spuitzak met de botercrème en spuit op ieder bitterkoekje een toefje crème.
Zet de bitterkoekjes nu in de vriezer zodat de toefjes crème bevriezen .
Zo kun je de toefjes straks gemakkelijk in de chocolade of candymelts dopen.

Topping
Intussen kun je de chocolade en of candymelts gaan smelten.
Ik deed dit au bain-marie.
Doe de gesmolten chocolades in kleine schaaltjes
zodat je voldoende diepte hebt om de toefjes erin te dopen.
Haal de bitterkoekjes uit de vriezer
en doop de bevroren toefjes crème in de gesmolten chocolade
Maak op de bruine toeven streepjes met witte chocolade en andersom.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.