koffie tulband cakejes

Mijn favoriete smaak voor een cake is koffie
Maar zelfs diegene die niet zo van koffie houden vinden deze cakejes ook heerlijk. omdat de koffie in deze cakejes niet overheersend is.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 125 gram bloem
  • 2 eieren
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 125 gram boter (op kamer temperatuur)
  • 2 of 3 theelepels oploskoffie (1 stick)
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 4 eetlepels melk
 

Voor het glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 2 theelepels oploskoffie (verdunt met twee theelepels water)


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C
Mix de zachte boter met de suiker glad
Voeg de eieren er één voor één aan toe tot het een mooi glad beslag is.
Meng in een schaal bloem bakpoeder oploskoffie en cacao.
Zeef en meng dit door het botermengsel.
Voeg nu de melk toe totdat het beslag een dikte heeft zodat het beslag langzaam van de lepel afvalt.
Als het beslag te dik is nog wat melk toevoegen.
Als je kleine vormpjes gebruikt is het handiger om het beslag in een spuitzak te doen en ze daarmee te vullen.

Vul de vormpjes tot twee derde vol en zet ze op een rooster in het midden van de oven.
Bak de cakejes in ongeveer 20 minuten gaar.
Laat de cakejes 10 minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.
Geef de cakejes eventueel nog een glazuurlaagje.

Glazuur maken

Zeef de poedersuiker en meng daar de met water verdunde oploskoffie door .
Voeg in druppels meer water toe als het glazuur te dik is of meer poedersuiker als het te dun is.
Bedruip de cakejes met het glazuur glazuur.
Geef het glazuur nog even wel de tijd om uit te harden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.