wortel kruidencake

Deze wortelcake is supersnel klaar en te makkelijk om te maken.Alle ingredienten worden gemengd in een grote kom Meestal voeg ik bij dit recept nog wat extra ’s toe zoals appel rozijnen honing en noten

Ingrediënten

  • 60 gram volkoren meel
  • 60 gram bloem
  • 150 g suiker
  • 1½ tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 mespunt zout
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 220 g winterpeen (geschild en in kleine blokjes)
  • 1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. 

Vet het cakeblik in met halvarine. 

Meng het meel, de bloem, de suiker, het bakpoeder, 

de speculaaskruiden, het zout, de olie, 

het sinaasappelsap, de wortelblokjes en het ei tot een glad beslag. 

Giet het beslag in de cakevorm. 

Bak de cake in de oven in  20-30 minuten goudbruin en gaar.

 

Bron Gezond Eten Magazine

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.