sinaasappel chocoladecake

Mijn meest favoriete taart is deze sinaasappel chocoladetaart van Nigella Lawson.
Omdat de schil in dit recept ook wordt gebruikt heeft deze sinaasappeltaart heeft een iets bittere smaak
maar samen met de chocolade en amandelmeel
is dit echt een heerlijke en bijzondere combinatie.

Ingrediënten voor een vorm van 20 cm

  • 2 sinaasappels
  • 200 gram amandelmeel
  • 200 gram suiker
  • 6 gram bakpoeder
  • 5 eieren (m)
  • 100 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • Scheutje sinaasappelbloesemwater (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C
bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier
en vet de randen in met boter.
Borstel de sinaasappels af.
Snijd de sinaasappels met schil in kleine partjes en verwijder eventueel de pitten.
Doe de sinaasappelpartjes met een paar eetlepels water in een steelpannetje
Kook ze op een laag vuurtje zacht in ongeveer 30 minuten.
Na een half uur de sinaasappels met schil en al fijn pureren met de staafmixer.
Zorg dat er geen grove stukken schil meer in de pulp zitten.
Meng amandelmeel suiker en bakpoeder cacao door elkaar.
Klop de eieren schuimig. zet de mixer op de laagste stand en voeg nu beetje bij beetje het amandelmeel mengsel erbij.
Breek de chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain marie.
Roer de gesmolten chocolade door het beslag (en eventueel het bloesemwater)
Meng als laatste de sinaasappelpulp door het beslag.
Doe het beslag in de bakvorm en bak de sinaasappeltaart in ongeveer 40 minuten gaar.
Controleer of de taart gaar is met een satéprikker.
Komt de prikker er droog uit dan is de taart gaar.

Bron Feest van Nigella Lawson

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.