Een cake die binnen een uurtje op je aanrecht staat
uit te dampen en je huis vult met de onweerstaanbare geur van speculaas.
Zacht van binnen door de stukjes appel met een zoet krokant bovenlaagje.
Een succes recept voor sinterklaasavond.
Ingrediënten
- 125 g zachte boter
- 125 g fijne kristalsuiker
- 4 eieren
- 125 g zelfrijzende bloem
- 200 g speculaaskoekjes, grof gehakt
- 2 appels
- 3 eetlepels bruine suiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C
Klop de boter met de suiker tot een schuimige massa.
Meng er een voor een de eieren door.
Zeef de bloem boven de kom en meng alles tot een homogeen beslag.
Roer dan de speculaas door het deeg.
Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
Schil de appelen, verwijder klokhuizen,
snijdt ze in vier parten en elk part in plakjes.
Duw de appelstukjes in het beslag, ze mogen er iets uitsteken.
Bestrooi met bruine suiker en leg er nog enkele blokjes koude boter op
Zet de cake in de voorverwarmde oven en bak gedurende 45 minuten.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
Komt deze schoon uit de cake dan is de cake klaar