zachte kokosbroodjes

Deze zoete broodjes hebben een zachte kokossmaak. zijn lekker zacht van binnen en van buiten.  Perfect gelukte broodjes dus zeker voor herhaling vatbaar

Ingrediënten voor 12 broodjes

  • 400 gram bloem (ik gebruik Surfina tarwebloem van Soesie)
  • 21 gram verse gist
  • 5 eetlepels handwarm water
  • 240 ml kokosmelk (fairtrade)
  • 50 gram zachte roomboter
  • 100 gram suiker
  • 1 tl zout
  • 26 gram poedermelk (Campina ELK)
  • 1 eidooier
  • 8 gram broodverbeteraar (optioneel)

Bereiding

Doe 240 ml kokosmelk in de kom los en voeg de roomboter,suiker en zout en het water toe.
Voeg de poedermelk en het ei toe.
Houd de rest van de kokosmelk apart
Roer alles goed door elkaar.
Voeg de gezeefde bloem en verkruimel het gist boven de bloem
Kneed het in de keukenmachine met de deeghaak in 15 minuten tot het deeg los laat van de zijkanten.
Doe het deeg over in een met olie ingevette kom.
en dek de kom af met een vochtige theedoek.
Laat het 60 minuten rijzen op een warme plek.
Verdeel het deeg in 12 stukken van ongeveer 70 gram
Vorm er bolletjes van en leg ze op een ingevette bakplaat.
Dek het deeg af en laat het 45 minuten rijzen op een warme tochtvrije plek.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bestrijk de broodjes met het achtergehouden kokosmelk.
Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar

bron aangepast ramadanrecepten.nl

One thought on “zachte kokosbroodjes

Laat een antwoord achter aan R&R Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.