wintercake met rumrozijnen

Rum rozijnen in een cake is een geweldige smaakmaker
En nu de dagen kouder worden vond ik het leuk om op de cake een winter tafereeltje te maken.De cake is bereid met zure room waardoor de textuur stevig en zacht
van smaak is.
Op de cake gebruikte ik glazuur,marsepein, decoratiesneeuw en stukjes witte kandijsuiker
ingrediënten cakebeslag (voor een bakvorm van 1 liter of 2 x 500 ml)

  • 152 gram bloem
  • 12 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 115 gram boter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 75 gram ei (los geklopt)
  • merg van een halve vanillestokje
  • 50 gram in rum gewelde rozijnen
  • 140 gram zure room

glazuur

  • 5 eetlepels zure room
  • 165 gram poedersuiker (gezeefd)
  • decoratie suikerparels
  • marsepein figuurtjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet vormen goed in met boter.
Bestuif ze met bloem en klop het overtollige bloem eruit.
Meng in een kom alle droge ingrediënten,bloem amandelmeel,zout,bakpoeder,baking soda en zet dit even apart.
Mix de boter met de vanillemerg en de suiker in 5 minuten tot een zachte crème.
Voeg de suiker niet in een keer toe maar doe dat in gedeeltes.

Mix de eieren er in twee delen er doorheen
Mix dan kort de zure room erdoor.
Spatel de droge ingrediënten door het botermengsel
en tot slot de rum rozijnen.

Schep het cakebeslag in de vormen en bak de cake in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar
Gebruik je 1 grote vorm van 1 liter dan heeft de cake circa 45-50 minuten nodig
Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn ,steek hiervoor de prikker midden in de cake,komt deze er droog uit dan is het gaar.
Haal de cakes uit de oven en zet de vormen op een rooster Na 15 minuten uit de vormen halen en helemaal af te laten koelen.

Glazuur
Roer in een kom de zure room met een garde los
Voeg de poedersuiker in kleine beetjes toe en roer het met een garde tot een tot alle poedersuiker goed is opgenomen.
Dek de kom af met plastic folie en zet het in de koelkast zodat de glazuur wat steviger wordt
Plaats de cakes op een rooster en
giet het glazuur met een juslepel gelijkmatig over de cakes
Laat het teveel aan glazuur er aflopen en decoreer verder naar eigen inzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.