Zoete Uurtjes

De lekkerste zoete recepten

triangel scones met aardbeien

triangel scones met aardbeien

Omdat scones een tikje droog horen te zijn,
zijn de grove stukken aardbei een heerlijke toevoeging.
Kneden of rijzen is met dit recept niet nodig.
Ook leuk om te serveren bij een feestelijk ontbijt zoals Moederdag of Valentijnsdag
Ik besprenkelde enkele scones met glazuur maar ook zonder zijn ze ook erg lekker.

Ingredi├źnten voor 8 scones

  • 315 gr bloem
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 65 gr fijne kristalsuiker
  • 115 gr koude boter
  • 1 groot ei
  • 125 ml volle melk
  • 2 el slagroom
  • 250 gr vers of diepvries aardbeien,in kwarten gesneden

eimengsel voor het bestrijken:

  • 1 ei,los geklopt met 1 el melk
  • 2 el kaneelsuiker (voor het bestrooien)

glazuur:

  • 2 eetlepels slagroom
  • 180 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de boter in kleine blokjes
Verspreid de boterblokjes op een bord en zet ze 5 minuten in de vriezer.
Snijd grote (bevroren) aardbeien in parten.of halveer kleine aardbeien.

Meng in een kom bloem,zout,bakpoeder,baking soda en de suiker goed door elkaar.
Meng met je vingers de ijskoude blokjes boter door het bloemmengsel tot een grof kruimelig deeg.

Mix in een kom het ei melk en room door elkaar
Voeg dit toe aan het bloem-botermengsel (gebruik een vork of pollepel om alles te mengen)
Voeg de parten aardbeien toe (ik deed ze er bevroren door)
en spatel ze voorzichtig door het deeg.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak,
Vorm van het deeg een cirkel van 20 cm doorsnede
Snijd het deeg in 8 parten en leg ze met behulp van een spatel voorzichtig op de bakplaat.

Bestrijk elk scone met het eimengsel en bestrooi de bovenkant met wat kaneelsuiker.
Bak ze circa 18 minuten,tot ze mooi licht goudbruin van kleur zijn.
Laat de scones 10 minuten op de bakplaat afkoelen.

glazuur:

Roer in een kleine kom de slagroom, poedersuiker, vanille en het zout door elkaar tot een stevig en vloeibaar glazuur.
Besprenkel de lauwwarme scones met het glazuur.
Scones zijn het allerlekkerst als je ze net hebt gebakken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *