tartelettes met pistache-amandelspijs

Eenpersoons taartjes met een
korst van chocoladekoek en een zachte spijsvulling van pistachenoten en amandelmeel.
Heb je geen tartelette vormpjes geen probleem hoor,
een laag gekartelde anti aanbak quiche vorm Ø 25 cm kun je ook gebruiken.


Ingredienten deeg Voor 6 stuks van 10 cm  Ø

  • 190 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • snufje zout
  • 140 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 55 gram poedersuiker
  • 2 eidooiers, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract

ingredienten pistache amandel vulling

  • 125 gram amandelmeel
  • 12 gram bloem
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram poedersuiker
  • 75 gram eieren
  • 75 gram pistachenoten + 1 eetlepel pistachenoten
  • 20 gram honing
  • 10 gram neutrale olie
  • 20 gram water

Bereiding vulling
Mix in de keukenmachine de pistachenoten met de honing, olie en water
tot een gladde pasta
Houd de eetlepel pistachenoten apart

Meng in een kom de amandelmeel met de bloem
Mix de boter met poedersuiker luchtig
Voeg het amandel-bloemmengsel in delen toe
Gebruik hiervoor de pulsknop
Voeg dan de eieren toe en mix het kort door
Meng de  Pistachepasta erdoor.
Voor een extra bite kun je nu ook wat grof gehakte pistachenoten erdoor mengen (1 eetlepel) of houd ze apart voor garnering
Dek het af met folie en zet het in de koelkast tot gebruik.

bereiding deeg
Vet de 6 vormpjes in met gesmolten boter
Mix de boter met de suiker luchtig
Doe een een voor een de eierdooiers erbij
Zeef de bloem met het zout en en de cacaopoeder en meng dit door het botermengsel.
tot een deeg
Druk het deeg plat en verpak het in folie en laat het koelen in de koelkast
Het deeg blijft wel plakkerig,
uitrollen tussen tussen twee stukken plastic folie gaat het eenvoudigst
(ongeveer een halve cm dik)
Bekleed de vormpjes met het deeg en snijd het overhangende deeg weg met een scherp mesje.
Vul de vormpjes met de pistache amandelmengsel en zet ze 30 minuten in de koelkast
Bak de taartjes op 175 graden circa 15 minuten goudbruin en gaar.
De vulling zal na de baktijd nog zacht aanvoelen
Plaats de taartjes op een rooster en laat ze afkoelen
Zodra de vulling stevig voelt kun je ze uit de vormpjes halen.

Wanneer ze moeilijk loslaten van het vormpje plaats dan een warmhoudplaatje op het vuur en plaats het vormpje even op het warmhoudplaatje doordat het vormpje warm word kun je de taartjes er makkelijk uithalen

Bron recept .patesserie.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.