taartjes met kokosroom en tropisch fruit

zalige taartjes met een krokante bodem,kokosroom en tropische fruit.
ingrediënten voor 10 taartjes van 10 cm ØIngredienten deeg

  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 120 gram poedersuiker
  • 50 gram amandelmeel
  • 200 gram koude boter (in blokjes)
  • 1 ei (M)

Ingredienten Kokosroom

  • 600 ml kokosmelk
  • 30 gram gezeefde maizena
  • 75 gram witte basterd-of fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (l)
  • 75 gram boter
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 4-5 eetlepels kokosrasp

verder

  • vers fruit naar keuze

Bereiding deeg
Doe de bloem,het zout,de poedersuiker en het amandelmeel bij elkaar in een kom.
Voeg de koude boter toe en wrijf het met de vingertoppen tot een kruimelig deeg.
Voeg het ei toe en kneed alles tot een soepel taartdeeg.
Kneed niet langer dan nodig is.
Verpak het deeg in plasticfolie in en leg het minimaal 45 minuten in de koelkast.

Bereiding kokosroom:
Breng in een pannetje de kokosmelk aan de kook.
Mix de eieren samen met de maizena en suiker tot een glad mengsel

Giet een deel van de hete kokosmelk bij het ei-mengsel en mix alles goed door
Doe dit mengsel bij de rest van het warme kokosmelk en breng het al roerend aan de kook
Zodra het kokosmengsel gaat binden het vuur laag zetten en doorkoken tot gewenste dikte.

Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor tot alles goed is vermengd
Meng de geraspte kokos erdoor
Giet de kokosroom in een schaal en leg er een stuk plastic huishoudfolie op
en laat het helemaal afkoelen

Vet 8 taartvormpjes zorgvuldig in met gesmolten boter
Verdeel het gekoelde deeg in 10 gelijke porties
Laat het deeg wat je niet gelijk gebruikt in de koelkast staan
Rol elk deel deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak
Bekleed de vormpjes met het deeg
Druk de randjes lichtjes aan en snijd het teveel aan deeg weg
Als je een vormpje bekleed hebt zet deze dan weer in de koelkast.
Knip 8 cirkels uit het bakpapier
Leg in ieder bakvormpje een cirkel bakpapier en vul ze met een blindbakvulling (bv rijst of droge bonen)
Plaats de taartvormpjes in het midden van de oven
en bak ze 10 minuten op 175 graden

Verwijder na 10 minuten de blindbakvulling en bak ze nog 5 minuten af
tot de randjes lichtbruin kleuren.
Laat ze 10 minuten afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes.

Om de taartbodems krokant te houden kun je ze
ook op het laatste moment vullen.
De kokosroom en (gesneden) fruit in de koelkast bewaren
De ongevulde taartbodems niet in de koelkast zetten
maar bewaren in een doos of afgesloten trommel

Roer de kokosroom met een garde even los en
verdeel de kokosroom over de taartbodems
Garneer de taartjes met vers fruit naar keuze
Ik gebruikte verse vijgen,perzik en kiwi

Bron
Dit heerlijke (beetje aangepast recept)  komt van
Zoetrecepten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.