Zoete Uurtjes

De lekkerste zoete recepten

taart met witte chocolade en frambozen

no bake witte chocoladetaart met frambozen

Frambozen gaan heel goed samen met witte chocolade
Dus waarom deze twee smaken dan niet samen in een taart?
Voor deze makkelijke taart heb je geen oven nodig.
Gebruik wel een goede kwaliteit witte chocolade deze smelten beter dan de goedkope huismerken is mijn ervaring.

Ingrediënten voor de bodem (voor een springvorm 24 cm)

  • 1 pak bastogenkoeken (= 260 gram)
  • 150 gram boter

Ingrediënten vulling

  • 200 gram witte chocolade
  • 350 ml slagroom
  • 250 gram frambozen = 1 doosje vriezer
  • 3 blaadjes (Dr Oetker) gelatine
  • 30 gram rode vruchtensap of water
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Garnering naar keus,
    bv slagroom,verse frambozen,witte chocolade vlokken

Voorbereiding:
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen dun in met boter of olie.
Ontdooi de frambozen.

Bereiding van de koekjesbodem
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine
Smelt de boter in een pannetje
Roer de gesmolten boter door de koekkruimels
Doe dit in de springvorm en druk het goed aan,bijvoorbeeld met de onderkant van een limonadeglas
Een opstaand randje maken is niet nodig.
Zet het in de koelkast totdat de vulling klaar is.

Bereiding vulling
Pureer de frambozen met een staafmixer.
Doe dit niet te lang anders zullen de pitjes stuk gaan.
Doe de gepureerde frambozen in een zeef en wrijf met de bolle
kant van een lepel de puree door de zeef zodat de pitjes in de zeef achterblijven.
Zet de frambozensaus (ook wel coulis genoemd ) op het aanrecht tot gebruik

Verwarm 150 ml van de slagroom in een steelpannetje,
let goed op! de room mag niet koken

Hak de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een niet te grote kom.
Giet de verwarmde slagroom erbij en laat het staan zodat de chocolade de tijd heeft om te smelten
Roer het chocolade-roommengsel na een paar minuten goed tot een gladde massa.
Laat de chocolade-roommengsel afkoelen tot kamertemperatuur (lauw)

Roer in een straaltje de frambozensaus door het lauwe chocolade mengsel.

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een kom met koud water.
Verwarm de rode vruchtensap in een pannetje
Haal het pannetje van het vuur.
Knijp de blaadjes gelatine uit en roer dit door het warme sap tot de gelatine is opgelost.
Laat ook dit op kamertemperatuur komen
Klop de rest van de slagroom met de vanillesuiker stijf

Giet in een straaltje het gelatine mengsel door de chocolade-roommengsel.
Meng in delen de slagroom erdoor
Het zal er in de eerste instantie wat klonterig uitzien,maar
roer het steeds stevig door (met een garde) tot alle klontjes verdwenen zijn.
Giet de vulling gelijkmatig op de koekbodem
Laat de taart (liefst een nacht) of minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Garneer de taart naar wens,met toefjes slagroom,witte chocoladeschaafsel en verse frambozen

Tip
Vul een puntzakje met een beetje (rood) gekleurde gesmolten chocolade lijnen op de taart
Ga met een satéstokje door de rode lijnen heen om een leuk effect te creëren.

1 Comment

  1. Hester

    I’d verutne that this article has saved me more time than any other.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *