taart met chocolademousse en cointreau

Mijn favoriete chocolade mousse met Cointreau.
Luchtig zacht,puur en met een beetje likeur,
Op een bodem van een luchtige chocolade-kokos biscuit.
Och wat is dit is toch ontzettend lekker!

Ik maakte ze als kleine taartjes maar je kunt er ook een grote van maken.
Heb je geen kleine bakringen dan is de ring van een springvorm ook prima. Het onderstaande recept is voldoende voor een taart van  20 cm. of groter dan wordt je taart wat lager.


Voor het biscuit (chocolade-kokos)

  • 7 eieren
  • 220 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 120 gram geraspte kokos
  • 60 gram gesmolten boter
  • 55 gram cacaopoeder

voor de chocolade- Cointreau mousse

  • 2 dl. slagroom
  • 2 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 50 gram poedersuiker
  • 150 gram pure chocolade
  • Cointreau (of Amaretto) naar smaak

voor garnering
Amaretti koekjes en slagroom

Bereiding biscuit
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Klop de eieren met de suiker 10 minuten tot een luchtig mengsel.
Meng in een kom de bloem,kokos,cacaopoeder en de bakpoeder door elkaar.
Spatel het bloemmengsel in delen door het eiermengsel.
Meng als laatste de gesmolten boter erdoor.
Leg het bakpapier op de bakplaat,giet het beslag erop en strijk het glad
Bak de biscuit in circa 12 minuten gaar.
Haal het biscuit uit de oven en laat het helemaal afkoelen.
Bekleed de bakringen met plastic folie (acetaat folie,zorgt ervoor dat de bavaroise niet aan het bakblik blijft plakken)
Steek uit het biscuit een grote of meerdere kleine bodems
Plaats de biscuitbodem op een plat bord en plaats de ring er weer omheen.

Bereiding chocolade mousse

Klop de slagroom lobbig (dus net niet stijf)
en zet dit tot gebruik in de koelkast.
Klop de eidooiers schuimig.
Smelt de chocolade au bain marie en laat de chocolade afkoelen tot op kamertemperatuur.

Klop de eiwitten stijf.
Voeg de poedersuiker al mixend in kleine beetjes toe.
Roer met een spatel de schuimige eidooiers door de stijfgeklopte eiwitten.
Meng dit in delen voorzichtig door de slagroom,en spatel dit door de gesmolten chocolade.
Voeg naar smaak de likeur toe.

Schep het chocolademousse op de biscuitbodem en strijk de bovenkant glad.
Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om het op te stijven.
Verwijder de bakring en het folie
Garneer de taart met een toefje slagroom en een amaretti koekje en wat poedersuiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.