taart met advocaatmousse en aardbeien gelei

Zeer luchtige advocaat mousse geschikt als dessert maar ook als taartvulling
Ik maakte er kleine taartjes van met een laagje aardbeiengelei.
Maar je kunt er ook een taart van maken met de advocaat mousse tussen twee lagen biscuit.
Onderstaand recept is ruim voldoende een taartvorm van 20 cm.

Voor de chocolade-kokos biscuit

  • 7 eieren
  • 220 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 120 gram geraspte kokos
  • 60 gram gesmolten boter
  • 55 gram cacaopoeder

voor de advocaatmousse

  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 dl advocaat (op kamertemperatuur)
  • 2 dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker

voor de aardbeiengelei

  • 300 gram aardbeien (diepvries)
  • 50 gram suiker
  • 2,5 blaadjes gelatine

Bereiding biscuit
Verwarm de oven voor op 200 graden
Klop de eieren met de suiker 10 minuten tot een luchtig mengsel.
Meng in een kom de bloem, kokos, cacaopoeder en de bakpoeder door elkaar.
Spatel het bloemmengsel in delen door het eiermengsel.
Meng als laatste de gesmolten boter erdoor.
Leg het bakpapier op de bakplaat, giet het beslag erop en strijk het glad
Bak de biscuit in het midden van de oven in circa 12 minuten gaar.
Haal het biscuit uit de oven en laat het helemaal afkoelen.

Bekleed de bakringen met plastic folie (acetaat folie,zorgt ervoor dat de bavaroise niet aan het bakblik blijft plakken)
Steek uit het biscuit een of meerdere bodems zo groot als de doorsnede van de bakvorm.
Plaats de biscuitbodem op een plat bord en plaats de ring er weer omheen.

Bereiding advocaatmousse
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een kom koud
Verwarm 2 eetlepels water (niet koken)
en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
Roer de gelatine in een straaltje door de advocaat.
Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig
en meng dit door de advocaat.

Schep de advocaat mousse op de biscuitbodem
en strijk de bovenkant glad.
Zet de taart in de koelkast.

bereiding aardbeiengelei
aardbeienpuree maken :
Diepvries aardbeien kort verwarmen in een steelpannetje,
en met de staafmixer fijn pureren.

Week de gelatine blaadjes 5 minuten in koud water
verwarm aardbeienpuree met de suiker maar laat het niet koken!
Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen blaadjes gelatine erdoor tot het is opgelost.
Laat de aarbeiengelei even staan tot het wat dikker wordt maar nog wel vloeibaar is.
Schenk de aardbeien gelei over avocaatmousse
Maak wat ronddraaiende bewegingen om de gelei gelijkmatig te verdelen.
Zet de taart weer terug in de koelkast om het helemaal op te laten stijven.

Bron recept advocaatmousse Libelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.