Speculaas mango cheesecake

Een fris en makkelijk cheesecake in glas.
Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn om een mooi en feestelijk dessert te serveren
De laagjes van dit dessert worden extra feestelijk als je ze serveert in dessertglazen op voet.

Ingrediënten

  • 200 gram monchou
  • 80 gram speculaaskoekjes
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 ½ rijpe mango
  • sap van 1 citroen
  • Vers fruit en slagroom voor garnering

Bereidingswijze
Smelt de boter in een steelpannetje
Maal de koekjes fijn.
Roer de gesmolten boter en citroenrasp door de koekkruimels en meng dit goed door elkaar.
Verdeel het kruimelmengsel over de dessertglazen en druk het wat aan
Zet weg in de koeling
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water
Schil, snijd en pureer de mango en warm de mangopuree op in een klein pannetje tot lauwwarm
Klop de Monchou met het citroensap los,voeg naar smaak eventueel wat suiker toe,
Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan de lauwe mangopuree,
en laat de gelatine al roerend hierin oplossen.
Haal het pannetje van de vuur.
Houd een paar eetlepels mangopuree apart voor de topping
Vermeng de rest van de mangopuree met de monchoumengsel
Verdeel het mengsel over de kruimelbodems.
Laat dit een een uur in de koelkast opstijven.
Verdeel de achtergehouden mangopuree over de bovenkant .
Serveer met vers fruit naar keuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.