roomhoorntjes met amarettoroom

Roomhoorntjes zijn erg leuk om zelf te maken
Met de vulling kun je alle kanten op,zolang je er maar voor zorgt dat de vulling niet te dun is want je wilt het bladerdeeg lekker krokant houden en de vulling moet er niet uitlopen.
Onze favoriete vulling is met amaretto room.
Als extraatje roerde ik er ook verkruimelde amaretti koekjes door.

ingrediënten voor 6 roomhoorntjes

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 los geklopt ei
  • 125 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom + suiker naar smaak
  • 10 amaretti koekjes
  • 50 ml amaretto

bereiding
Verwarm de oven op 225°C
Vet de roomhoornpennen dun in met boter.
en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snij de bladerdeeg in lange repen van ongeveer 30 cm en wikkel deze met een kleine overlapping rond de roomhoornpennen
Bestrijk het deeg met los geklopt ei en bestrooi de bovenkant met suiker.
Leg ze op de bakplaat en bak ze in circa 20-25 minuten mooi goudbruin.
Verwijder gelijk de vormen uit de hoorntjes en laat ze afkoelen.

Doe de amaretti koekjes in een schaaltje en giet er de amaretto over.
Mix de mascarpone even los
Mix de slagroom met de suiker lobbig (dus net niet stijf)
Roer de mascarpone door de slagroom
Prak de koekjes met een vork fijn en roer ze door de mascarpone-slagroommengsel
Giet de amaretto uit het schaaltje er ook bij.
Doe de amaretto room in een spuitzak en vul hiermee de hoorntjes.
Het vullen kun je het beste doen als je ze gaat serveren,
zo houd je de bladerdeeg hoorntjes langer knapperig
De amaretto room zet je tot gebruik in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.