paasgebakjes met abrikoos en room

Deze eenvoudig en snel te maken bladerdeeg gebakjes
zijn perfect voor de paasbrunch of voor bij de koffie.
Luchtige bladerdeeg gebakjes gevuld
met roompudding met daarop een halve abrikoos

Ingrediënten voor 12 stuks 

  • 400 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 pakjes kookpudding vanille (elk voor 500 ml melk)
  • 200 ml slagroom
  • 2 eidooiers
  • 10 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 blik Del Monte halve abrikozen
  • (deze abrikozen hebben het juiste formaat)
  • poedersuiker om te bestrooien

Bereiding

Meng 100 ml van de melk met de vanillesuiker en de 2 pakjes puddingpoeder
Breng de slagroom met de rest van de melk aan de kook.
Roer de aangemaakte puddingpoeder door de melk en breng het aan de kook
Klop de eidooiers in een kom met een beetje van hete pudding en voeg dit mengsel door de rest van de pudding.
Dek de pudding af met folie en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 225°C
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien
Vet de 12 holtes van de muffinblik goed in met boter
Leg de tien plakjes bladerdeeg op elkaar,en bestuif de werkvalk met wat bloem
Rol het bladerdeeg met de deegroller uit en steek er 12 cirkels van 8 cm uit.
Bekleed de holtes met het deeg en druk het licht aan.
Schep in ieder holte een eetlepel van de pudding en leg er dan een halve uitgelekte abrikoos op (met de bolle naar boven)
Bak de taartjes 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat de gebakjes kort afkoelen en haal ze dan uit de muffinblik
Bestrooi de gebakjes met poedersuiker.

 Bron Het superdikke taartenboek 2 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.