Zoete Uurtjes

De lekkerste zoete recepten

mokkataart

mokkataart

Hier mag je mij voor wakker maken
Een echte klassieker onder de taarten de mokkataart
Een luchtig biscuit met een vulling van een luchtige mokka crème
De zijkant is gedecoreerd met mokkaboter en nougatine

 Ingrediënten

  • 135 gram kristalsuiker
  • 70 gram bloem
  • 14 gram vanille poeder 
  • 55 gram maïzena
  • 10 gram bakpoeder
  • 5 eieren (m)

mokkacrème

  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 300 gram kristalsuiker
  • 125 ml water
  • 400 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 1 zakje Nescafe espresso oploskoffie (=7 gram) of meer naar smaak
  • 1 eetlepel water
  • 150 ml slagroom

Voor de decoratie

  • Nougatine
  • Mokka boontjes en/of walnoten

Bereiding biscuit.

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Vet de bakvorm in (22 cm) en bekleed de bodem met bakpapier
bestrooi de zijkanten van de vorm met wat bloem.

Verwarm de oven voor op 180°C
Doe de eieren en suiker in een kom.
Klop dit tot een zeer luchtig schuim.
Hiervoor moet je zeker 10 minuten mixen.

Zeef maizena bakpoeder vanille poeder en bloem
Meng de droge ingrediënten in 1 minuut op de laagste versnelling door het eimengsel
Giet het beslag in de vorm en strijk glad.
Laat wel 1/3 vrij zodat het biscuit kan rijzen.

Bak de biscuit 30 à 35 minuten.
Laat de biscuit helemaal afkoelen
Snijd de taart in twee lagen .

Bereiding mokkaboter
Breng in een steelpannetje 250 gram suiker met 125 ml water
aan de kook op middelhoog vuur.
Laat de siroop enkele minuten doorkoken op een laag vuurtje

Mix de eieren, eierdooiers en 50 gram kristalsuiker tot een stevige massa.
Giet de siroop je via de zijkant van de kom in de eimassa
en blijf 8 minuten mixen op middelhoge snelheid.

Snijd de boter in kleine stukjes en
voeg na de 8 minuten mixen beetje bij beetje de zachte boter toe.
Blijf mixen tot je een mooie zachte crème hebt.

Los de espresso poeder op in een eetlepel water
Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade
Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot lauw.

Voeg de afgekoelde chocolade en de espresso
toe aan de botercrème en mix alles nog even kort door.

vulling (mokkaboter met slagroom)

Klop de slagroom stijf (zonder suiker)
en roer twee flinke eetlepels van de mokkaboter door de slagroom.

Besmeer de cakebodem met de slagroom-mokkacrème
en plaats de andere biscuitlaag erop.

De rest van de slagroom- mokkacrème heb je niet meer nodig.

Besmeer de zijkanten én bovenkant met een dun laagje mokkaboter.

Neem de taart op je hand en druk de nougatine langs de zijkant van de taart.
Zet de rest van de mokkaboter even in de koelkast om op te laten stijven,zodat je er toeven van kunt spuiten.

Versier de toeven met mokka boontjes en walnoten.
Bewaar de mokkataart tot 10 minuten voor het serveren in de koelkast.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *