Sinterklaas cupcakes met rum

Deze minicupcakes hebben een subtiele koffiesmaak
en zijn gedecoreerd met een toefje botercrème met rum
Door het gebruik van olie blijven de cakejes lekker smeuïg.
Ik maakte ze voor Sinterklaas maar ze zijn met een kleine aanpassing
ook erg leuk voor de kerstdagen
Gebruik dan bijvoorbeeld  zilverkleurige cupcakepapiertjes,en decoreer ze met groene botercrème en een eetbaar zilverpareltje

ingrediënten | voor 2 platen mini muffins | á 24 stuks

  • 140 gram bloem
  • 185 gram witte basterdsuiker
  • 30 gram cacao
  • 1/2 theelepel bakingsoda (zuiveringszout)
  • 1 theelepel gemberpoeder (Djahé)
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • rasp van een 1/2 sinaasappel
  • 1 groot ei
  • 120 ml afgekoelde sterke koffie
  • 120 ml karnemelk
  • 110 ml plantaardige olie

voor de botercrème

  • 150 gram boter
  • 270 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels donkere rum

bereiding cupcakes

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zeef de droge ingrediënten met een snufje zout in een kom.
en voeg de rasp van de sinaasappel toe.
Mix in een andere kom de karnemelk,ei,koffie en de olie.
Schenk dit mengsel geleidelijk bij de droge ingrediënten en meng dit tot een glad beslag.
Vul de papieren vormpjes voor 2/3 vol met het beslag.
Bak ze 10 minuten in het midden van de oven gaar {als je erop drukt moeten ze terugveren)
Laat de cupcakes afkoelen op een taartrooster.

Bereiding topping

Klop de boter minimaal 5 minuten tot een zachte bleke crème.
Zeef de poedersuiker en voeg al mixend dit in kleine beetjes bij de boter tot alle suiker goed is opgenomen.
Schenk de rum erbij en meng het nog kort door
Spuit kleine toefjes op de cakejes en decoreer ze naar keuze.

bron Jemma Wilson | Het cakeboek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.