Zoete Uurtjes

De lekkerste zoete recepten

mascarpone taartjes met lemoncurd

Mascarponetaartjes met lemoncurd

Frisse taartjes met mascarpone en lemoncurd
Dit keer zijn het taartjes die absoluut niet zoet zijn en het ook goed doen als dessert. Zet ze op een mooi bordje en garneer ze royaal met vers fruit.

Ingrediënten  korstdeeg
voor 8 taartjes van  7 cm doorsnede

  • 300 gram bloem
  • 100 gram custardpoeder
  • 200 gram koude boter, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels suiker
  • snufje zout
  • 1 ei + 1 eidooier los geklopt (om mee te bestrijken)

Ingrediënten mascarpone met lemoncurd

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 4 flinke eetlepels lemoncurd
  • 1 eetlepel suiker
  • 8 bakringen van 7 cm
  • fruit naar keuze
  • muntblaadjes voor decoratie

Bereiding deeg

Meng de bloem, custard poeder, boter, zout en suiker in een kom en kneed dit met je handen zo snel mogelijk tot een deegbal.
Voeg indien nodig nog 1 of 2 eetlepels koud water toe als het deeg te kruimelig blijft.
Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat dit minimaal een uur rusten in de koelkast

Bereiding Mascarpone met lemoncurd

Klop de slagroom met de suiker dik en lobbig {bijna stijf)
Mix in een andere kom de mascarpone los en voeg daar al mixend de lemoncurd aan toe.
Proef tussendoor of er voldoende lemoncurd inzit
Meng de slagroom door de mascarpone mengsel.

Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet de binnenkant van de bakringen dun in met gesmolten boter.
Rol het deeg uit tot ongeveer 1/2 cm dik en steek er 8 cirkels uit.
Plaats deegbodems op een bakplaat met bakpapier en zet er de bakringen omheen
Bak ze 5 minuten en haal ze dan even uit de oven
Bestrijk de bodems met het los geklopte ei |Dit zorgt ervoor dat je bodem door de vulling niet sompig wordt|
en bak ze vervolgens nog 6 minuten totdat ze lichtbruin kleuren.
Laat het korstdeeg afkoelen.

Vul de ringen tot de rand met de mascarpone mengsel
Strijk de vulling glad met een spatel.
Zet de gebakjes in de koelkast om op te stijven {minimaal 90 minuten)
Verwijder de bakringen
Duw hiervoor met je duim tegen de bodem en druk de taartjes voorzichtig omhoog.
Garneer de gebakjes met vers fruit naar keuze

Bron AH Allerhande

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *