makkelijke mini kokoscakejes

Voor deze kleine zoete zachte kokoscakejes heb je niet veel nodig en ze zijn ook echt super makkelijk om te maken.
Ze worden gebakken in een cakeblik voor mini cupcakes Mocht je die niet hebben dan kun je het beslag ook in “bergjes”op een met bakpapier beklede bakplaat scheppen.

Ingrediënten (voor 24 stuks)

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 100 gr geraspte kokos
  • 30 gr boter
  • 100 gr kristalsuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren (m)
  • 125 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Smelt de boter
Giet het blikje melk in een ruime kom en
roer er de gesmolten boter door
Roer er de suiker en een snufje zout door.
Voeg de eieren toe en roer tot alles alles goed is vermengd.
Zeef de bloem en bakpoeder en roer dit erdoor
Tot slot de geraspte kokos toevoegen en het beslag is klaar.

Vet de holtes van de mini cupcakes bakblik goed in met boter of zet er papieren vormpjes in.
Vul de holtes met het beslag,
Ik deed dit met een spuitzak. maar met een lepel kan dit natuurlijk ook.
Bak de cakejes in het midden van de oven in circa 13-15 min gaar en tot de randen mooi lichtbruin zijn.
Haal ze uit de oven en haal ze na enkele minuten uit de vorm
Zet de cakejes op een rooster om ze helemaal af te laten koelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.