Zoete Uurtjes

De lekkerste zoete recepten

lamingtons met frambozen en chocolade

Lamingtons met chocola en framboos

Lamingtons zijn simpel gezegd blokjes cake voorzien van een laagje glazuur,bestrooid met gedroogde kokos.
Ik koos voor twee soorten glazuur chocolade en frambozen.
Het is handig om een avond ervoor de cake al te bakken
Het is dan net iets makkelijker om mooie blokjes te snijden en de cake te glazuren.

Ingrediënten cake
gebruik een rechthoekige 20×30 cm of vierkante bakvorm.
recept is voldoende voor 20 Lamingtons afhankelijk van hoe groot je ze maakt

  • 125 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 2 eieren (m)
  • 250 gram patentbloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 120 ml volle melk
  • rasp van een halve citroen
  • snufje zout

Chocoladeglazuur (voor 20 Lamingtons)

  • 450 gram poedersuiker
  • 28 gram cacao
  • 12 gram boter
  • 120 ml volle melk
  • 200 gram gedroogde kokos

Frambozenglazuur (voor 20 Lamingtons)

 

bereiding cake
Verwarm de oven voor op 190 graden
Vet de bakvorm in met boter en bekleed het met een stuk bakpapier
Zeef de bloem en bakpoeder en meng dit door elkaar
Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker en het zout tot een romig mengsel
Mix een voor een de eieren erdoor.
Voeg om en om in delen het bloemmengsel en de melk erbij
Meng de citroenrasp door het beslag
Stort het beslag in de vorm en strijk het gelijkmatig uit.
Bak de cake in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.
Controleer of de cake gaar is met een satéprikker,komt deze er droog uit dan is de cake gaar.
Laat de cake in de vorm 10 minuten afkoelen ,haal de cake uit de vorm en laat
het dan helemaal afkoelen op een rooster.
Verpak de afkoelde cake tot gebruik  in aluminiumfolie.

Snijd de cake in gelijke blokjes zo groot of zo klein als je wenst.
Zet een diep bord klaar met de kokos
en een taartrooster met een stuk bakpapier waarop je de Lamingtons laat drogen

chocolade glazuur
Zeef de poedersuiker en cacao in een kom en meng dit door elkaar
Verwarm op laag vuur in een steelpannetje de melk met de boter
tot de boter is gesmolten.
Meng dit met een garde door het suiker-cacao mengsel
tot je een glad mengsel hebt
Plaats een blokje cake aan of op een een vork en dompel dit in het glazuur
Laat het teveel aan glazuur eraf lopen en wentel het dan door de kokos.
Leg het op het rooster met bakpapier
Laat de Lamingstons zo staan tot het glazuur stevig en droog is

Frambozenglazuur
Zeef de poedersuiker
Verwarm op laag vuur in een steelpannetje de melk met de boter totdat de boter is gesmolten.
Meng dit door de poedersuiker en roer het door tot een glad mengsel
Is de glazuur te dun voeg dan wat poedersuiker toe.
Breng het glazuur op kleur met voedingskleurstof en voeg de smaakstof toe.
Plaats een blokje cake aan of op een een vork en dompel dit in het glazuur
laat het teveel aan glazuur eraf lopen en wentel het dan door de kokos.
Leg het op het rooster met bakpapier.
Laat de Lamingstons zo staan tot het glazuur stevig en droog is

Glazuur blijft beter vloeibaar door het op een pannetje
met heet water te plaatsen.
Zorg er wel voor dat de onderkant van het schaaltje niet het water raakt.
Kies voor een klein diep schaaltje zodat je beter kunt dompelen

2 Comments

  1. Paula

    Mmmm dat lijkt me lekker! Maar ja ik ben dol op kokos!

    Reply
  2. Paula

    Mmmm dat lijkt me lekker! Maar ja ik ben dol op kokos!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *